Želite li ovladati tehnikom oslikavanja sapuna? Želite li raditi kvalitetne sapune, bez korištenja gotovih baza?

Ovo je radionica za Vas!

Redovito održavamo radionice izrade sapuna u Splitu i povremeno u Zagrebu. Sa sobom nakon radionice ponesete cca 700 grama sapuna koji ste sami oslikali i s eteričnim uljima koje ste sami izabrali. Svaka radionica uključuje teorijsko predavanje, predavanje o sigurnom rukovanju potrebnim sastojcima, utjecaju baznih ulja na gotovi proizvod i slično, te praktičnog dijela gdje izrađujemo sapune. Na ovoj kreativnoj radionici ima dosta teorije kako bi polaznici naučili što više o baznim uljima i njihovim omjerima u recepatima, te tako sa i mostalno sastavljali recepte za različite namjene. Ipak, kreativni dio izrade sapuna u kojem polaznici sami biraju eterična ulja i pigmente te sami oslikavaju svoj sapun u kalupu razdraga svakoga tko voli kreativni posao. Ako želite sapune lijepe poput ovih na našoj stranici, na ovoj radionici ćete naučiti kako ih raditi.

Na radionici se uči:
-Sigurno rukovanje kaustičnom sodom
-kako različita bazna ulja (masne kiseline) utječu na sastav sapuna
-sastavljanje recepata
-izrada sapuna uz objašnjavanje “traga” i učenje osnovnih tehnika oslikavanja sapuna
-korištenje eteričnih ulja, pigmenata i ostalih dodataka u sapunu
-najčešće greške pri izradi sapuna i kako ih izbjeći
-korisni savjeti…
-trajnost i skladištenje hladnih sapuna
-odgovaranje na pitanja
Sa sobom nakon radionice ponesete cca 700 grama sapuna koji ste sami oslikali i s eteričnim uljima koje ste sami izabrali.Cijena u Splitu iznosi 500 Kn, a cijena radionice u Zagrebu iznosi 690 Kn. Sve prijave na mail sapunerija@gmail.com, broj 092/2899501 ili putem obrasca.

Radionice izrade sapuna hladnim postupkom održavamo jednom mjesečno u Splitu te povremeno u Zagrebu. Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas na mail sapunerija@gmail.com, putem kontakt obrasca ili na mobitel 092/2899501.

Ime (obvezno)

Email (obvezno)

Broj mobitela (obvezno)

Grad

SplitZagreb

Radionicu održava Ana Karabatić (OPG Delić- Sapunerija Rustika). Godinama se profesionalno bavi izradom sapuna sa svojim suprugom u Gronjim Tučepima. Hladne sapune radimo (i oslikavamo) u količinama od 50 kg po lijevanju što zahtijeva veliko iskustvo, ali radimo i sapune od pola kg za sapune kojima želimo postići izgled filigranskog rada. Naša radionica je puno jednostavniji, jeftiniji i brži način za usvojiti znanje o izradi sapuna nego višemjesečno kopanje po internetu. Najskuplje su pak brojne pogreške koje rezultiraju bacanjem skupih baznih i eteričnih ulja. Na ovoj radionici dajemo teoretsko, ali i praktično znanje koje smo usvajali godinama rada i pogrešaka na vlastitoj koži. Na naše radionice dolaze osobe koje se profesionalno bave ovime ili im je ovo ozbiljan hobi. Ipak, sadržaj ide po redosljedu namijenjenom totalnom početniku. Tako da je ovo radionica za svakoga tko želi raditi lijepe i kvalitetne sapune.
Radionica traje 6 sati, te i duže, ovisno o pitanjima i zainteresiranima koji žele znati još više, a nisu se umorili 🙂 Na ovoj kreativnoj radionici ima dosta teorije kako bi polaznici naučili što više o baznim uljima i njihovim omjerima u recepatima, te tako i samostalno sastavljali recepte za različite namjene. Ipak, kreativni dio izrade sapuna u kojem polaznici sami biraju eterična ulja i pigmente te sami oslikavaju svoj sapun u kalupu razdraga svakoga tko voli kreativni posao. Ako želite sapune lijepe poput ovih na našoj stranici, na ovoj radionici ćete naučiti kako ih raditi.
Max. broj polaznika po terminu je šestoro.

Više o sapunima hladnim postupkom možete pročitati na blogu http://blog.dnevnik.hr/sapunerija/
Pogledajte sapune u našoj stalnoj ponudi na Web shopu