Prezentacija izrade sapuna starinskom metodom – Online 24.3.2021.

100.00kn

Želite li raditi starinske sapune, kako su ih radile naše bake od otpadnih ulja iz kućanstva?

Želite li vratiti taj jednostavni stari zanat? Prijavite se na radionicu i skuhajte si sapun, ultimativno sredstvo za čišćenje (mrlja, veša i sličnog)!

Zoom prezentacija izrade sapuna starinskom metodom održat će se 24.3. 2021 u 17 sati. Prezentacija traje dva školska sata.

Ovo je jedan mali zanat koji je u dvije generacije izgubljen, ali zato smo tu da ga vratimo nazad.
Otpadna ulja iz kućanstva su jedan od najvećih zagađivača voda. Starinski sapun, kako su ga radile naše bake, je najbolje sredstvo za pranje mrlja, a uz neke dodatke njime možete prati i veš u veš mašini. Taj sapun se mnogo brže razgrađuje u okolišu nego ulja od kojih je dobiven. Također se brže i bolje razgrađuje od konvencionalnih deterdženata koje koristimo što ga čini ultimativnim zero waste proizvodom. U usporedbi s većinom deterdženata s klorom vrlo malo iritira.
Ljudi koji rade sapune hladnim postupkom često imaju za posljedicu stare ili nevaljale sapune pa ovo može biti izvrstan sastojak za izradu starinskog sapuna.
Prijavite se u fb grupu “Dovoljan je samo sapun!” i pratite recepte i savjete.

Opis

*Nakon uplate radionice mentorica će Vas osobno kontaktirati s dodatnim informacijama o radionici, točnom vremenu početka radionice i poslati Vam Zoom poveznicu na radionicu.