Prijave za radionice su otvorene!

Želite li raditi kvalitetne sapune, bez korištenja gotovih baza i ovladati tehnikom oslikavanja sapuna? Ovo je radionica za Vas.

Naše radionice uključuju teoretski i praktični dio, kako biste dobili kompletan pregled nad izradom i ovladali stvaranjem vlastitih recepata za različite potrebe. Radionica je namjenjena svima, od početnika do profesionalaca, a sa sobom ćete ponijeti i cca. 700 grama sapuna koji se sami oslikali i s eteričnim uljima koji ste sami odabrali! Osim toga, radionica uključuje i tiskanu skriptu te trajnu podršku u daljnjem radu.

  Online radionice

  Koliko Vas otprilike košta izrada sapuna od 1 kg ulja?
  • Najjeftnija kombinacija za sapun od maslinovog, kokosovog i palminog ulja iznosi cca 50 kn.
  • NaOH i destilirana voda su praktički zanemarivi trošak.
  • Eterična ulja (opcionalno), npr. lavandin 40ml 40 kn.
  • Dodaci (npr. med, mlijeko, ugljen, gline, sol, pivo, bojila – opcionalno) relativno zanemariv trošak..

  Ukoliko ste zainteresirani produbiti ili steći znanje o izradi sapuna hladnim postupkom pružam svoje znanje i iskustvo u više različitih oblika. Javite se na sapunerija@gmail.com

  Trebate imati:

  štapni mikser, gramsku vagu i kuharski termometar (nije od stakla već od inoxa). Ostali pribor za rad mogu biti stvarčice koje već imate u kuhinji.

  Kalup za izlijevanje

  sapuna npr. može bit tetrapak ambalaža od soka, pringles ambalaža, drveni i slični kalupi obloženi papirom za pečenje i dosta sličnih stvari.

  Eterična ulja

  ili sintetička mirisna ulja koja dodajemo na kraju izrade sapuna nisu neophodna, služe jedino da naš mirisni doživljaj bude ljepši (nemaju terapeutsku vrijednost u sapunu).

  Sapun je prvenstveno

  sredstvo za pranje te nema nikakvu terapeutsku vrijednost. Ono što s pravom očekujemo od domaćeg sapuna je da ne iritira kožu (čak i onu sklonu iritacijama ili alergijskim reakcijama i slično).

  Ovo je jednostavan posao u kojem mnogo toga može poći po zlu. Ja sam ekspert u izradi sapuna hladnim postupkom, radim s količinama od 140 kg sapuna po jednom lijevanju i tako sam se upoznala sa svim greškama, zato nastojim da Vam prenesem znanje i iskustvo kako bi što manje griješili i brže počeli ovaj divan zanat koji pomaže ljudima. Moje sapune drže shopovi u Dubrovniku, Splitu, Češkoj, Poljskoj, Italiji, Sloveniji, Njemačkoj

  – Ana, voditeljica radionica –

  Zašto se prijaviti na radionicu izrade sapuna?

  Koje su prednosti domaćeg sapuna?

  Izrada sapuna je kreativan opuštajući posao (ali kojeg radimo s oprezom) i zapravo možemo za sebe i svoje najmilije napraviti sapune prilagođene našim potrebama i s omiljenim eteričnim uljima. Možemo raditi sapune za bebe, hipoalergene, koji žestoko peru, ili koji dosta njeguju. Također možemo raditi mala umjetnička djela koja će svugdje biti rado viđen poklon. *Aromaterapija i izrada sapuna nemaju baš dodirnih točaka. Za razliku od konvecionalnih gelova i sličnih agresivnih sredstava za pranje s SLSom ili SLeSom, domaći sapun ne iritira kožu.

  Individualna podrška

  2 sata online individualne podrške
  300kn
  • dva školska sata (90 min)
  • mentorica izrade sapuna Vas online prati i savjetuje dok samostalno radite sapun u vlastitoj kuhinji
  • ako imate neugodu prilikom izrade prvog samostalnog sapuna, imate eksperta da Vas prati i “čekira”
  • Dobit ćete korisne savjete u izradi, pripazit ćemo zajedno na sigurnost, ispravit ću gdje griješite i zajedno ćemo se družiti u vašoj kuhinji 🙂

  Kontaktni tečaj

  Radionica uživo na području RH
  500-690kn
  • min. 5 sati nastave
  • teorijska nastava (+ rasprava o receptima na kraju radionice)
  • praktični dio nastave koji uključuje oslikavanje sapuna bojama
  • tiskana skripta s uputama za budući rad
  • podrška mentorice u vašem daljnjem radu
  • *troškovi radionice na području Dalmacije 500kn. Na području ostatka RH troškovi su uvećani za troškove puta i smještaja predavača i iznose 690kn

  Dodatna ponuda

  Dodatna ponuda osmišljena je za entuzijaste s predznanjem u izradi sapuna ili polaznike radionice koji se još ne osjećaju sigurno pri samostalnom baratanju NaOH. Dodatna ponuda omogućuje svima da uče o i uživaju u sapunima domaće izrade svojim tempom i na preferiran način.

  Individualna
  podrška

  u trajanju od dva školska sata (90min) putem online platforme Zoom. Praćenje i savjetovanje mentorice dok samostalno radite sapun u vlastitoj kuhinji.

  Priručnik
  ``Sapunjarenje``

  u pdf formatu. U njemu se nalaze, osim proširene teorije, sve greške koje “skupljamo” godinama, način kako ih izbjeći te ostali savjeti i trikovi osoba koje rade jednu šaržu sapuna od 100 kg ulja.