Online radionice

Koliko Vas otprilike košta izrada sapuna od 1 kg ulja?
 • Najjeftnija kombinacija za sapun od maslinovog, kokosovog i palminog ulja iznosi cca 50 kn.
 • NaOH i destilirana voda su praktički zanemarivi trošak.
 • Eterična ulja (opcionalno), npr. lavandin 40ml 40 kn.
 • Dodaci (npr. med, mlijeko, ugljen, gline, sol, pivo, bojila – opcionalno) relativno zanemariv trošak..

Ukoliko ste zainteresirani produbiti ili steći znanje o izradi sapuna hladnim postupkom pružam svoje znanje i iskustvo u više različitih oblika. Javite se na sapunerija@gmail.com

Trebate imati:

štapni mikser, gramsku vagu i kuharski termometar (nije od stakla već od inoxa). Ostali pribor za rad mogu biti stvarčice koje već imate u kuhinji.

Kalup za izlijevanje

sapuna npr. može bit tetrapak ambalaža od soka, pringles ambalaža, drveni i slični kalupi obloženi papirom za pečenje i dosta sličnih stvari.

Eterična ulja

ili sintetička mirisna ulja koja dodajemo na kraju izrade sapuna nisu neophodna, služe jedino da naš mirisni doživljaj bude ljepši (nemaju terapeutsku vrijednost u sapunu).

Sapun je prvenstveno

sredstvo za pranje te nema nikakvu terapeutsku vrijednost. Ono što s pravom očekujemo od domaćeg sapuna je da ne iritira kožu (čak i onu sklonu iritacijama ili alergijskim reakcijama i slično).

Ovo je jednostavan posao u kojem mnogo toga može poći po zlu. Ja sam ekspert u izradi sapuna hladnim postupkom, radim s količinama od 140 kg sapuna po jednom lijevanju i tako sam se upoznala sa svim greškama, zato nastojim da Vam prenesem znanje i iskustvo kako bi što manje griješili i brže počeli ovaj divan zanat koji pomaže ljudima. Moje sapune drže shopovi u Dubrovniku, Splitu, Češkoj, Poljskoj, Italiji, Sloveniji, Njemačkoj

– Ana, voditeljica radionica –

Zašto se prijaviti na radionicu izrade sapuna?

Koje su prednosti domaćeg sapuna?

Izrada sapuna je kreativan opuštajući posao (ali kojeg radimo s oprezom) i zapravo možemo za sebe i svoje najmilije napraviti sapune prilagođene našim potrebama i s omiljenim eteričnim uljima. Možemo raditi sapune za bebe, hipoalergene, koji žestoko peru, ili koji dosta njeguju. Također možemo raditi mala umjetnička djela koja će svugdje biti rado viđen poklon. *Aromaterapija i izrada sapuna nemaju baš dodirnih točaka. Za razliku od konvecionalnih gelova i sličnih agresivnih sredstava za pranje s SLSom ili SLeSom, domaći sapun ne iritira kožu.

Individualna podrška

2 sata online individualne podrške
300kn
 • dva školska sata (90 min)
 • mentorica izrade sapuna Vas online prati i savjetuje dok samostalno radite sapun u vlastitoj kuhinji
 • ako imate neugodu prilikom izrade prvog samostalnog sapuna, imate eksperta da Vas prati i “čekira”
 • Dobit ćete korisne savjete u izradi, pripazit ćemo zajedno na sigurnost, ispravit ću gdje griješite i zajedno ćemo se družiti u vašoj kuhinji 🙂

Kontaktni tečaj

Radionica uživo na području RH
500-690kn
 • min. 5 sati nastave
 • teorijska nastava (+ rasprava o receptima na kraju radionice)
 • praktični dio nastave koji uključuje oslikavanje sapuna bojama
 • tiskana skripta s uputama za budući rad
 • podrška mentorice u vašem daljnjem radu
 • *troškovi radionice na području Dalmacije 500kn. Na području ostatka RH troškovi su uvećani za troškove puta i smještaja predavača i iznose 690kn

Dodatna ponuda

Dodatna ponuda osmišljena je za entuzijaste s predznanjem u izradi sapuna ili polaznike radionice koji se još ne osjećaju sigurno pri samostalnom baratanju NaOH. Dodatna ponuda omogućuje svima da uče o i uživaju u sapunima domaće izrade svojim tempom i na preferiran način.

Individualna
podrška

u trajanju od dva školska sata (90min) putem online platforme Zoom. Praćenje i savjetovanje mentorice dok samostalno radite sapun u vlastitoj kuhinji.

Priručnik
``Sapunjarenje``

u pdf formatu. U njemu se nalaze, osim proširene teorije, sve greške koje “skupljamo” godinama, način kako ih izbjeći te ostali savjeti i trikovi osoba koje rade jednu šaržu sapuna od 100 kg ulja.