Naučite raditi svoj prirodni sapun!

Domaći prirodni sapuni su najbolja stvar za svakodnevno pranje tijela i ruku! Impresionirajte svoje prijatelje i obitelj jedinstvenim poklonom koji ste sami napravili.

Zašto raditi sapune sam?

1

Kad uradite svoje sapune, imat ćete originalne poklone za brojne prilike, za goste apartmana, vjenčanja i sl., a toliko je zarazno da vam to može postati  i unosan dodatni ili jedini posao!

2

Izrada sapuna je ljekovita! Vrlo je zabavna i opuštajuća za onoga koji ih radi jer je to trostruko kreativan posao ili hobi: oslikavanje i ukrašavanje sapuna, kreiranje recepata za razne tipove kože, slaganje mirisnih kombinacija.

3

Brojni aromaterapeuti, opegeovci i proizvođači kozmetike su pohađali ovaj tečaj izrade sapuna jer su htjeli dodatno proširiti posao prodajom kvalitetnih sapuna i naučiti više o sapunima.

Online tečaj izrade sapuna

izrada sapuna

Online tečaj izrade sapuna

Naučite sve o izradi sapuna svojim tempom! Online tečaj izrade sapuna sastoji se od video materijala i tutorijala koji detaljno pokrivaju cijeli proces izrade sapuna + skripte iz koje učite naprednu teoriju. Materijale prolazite svojim tempom i po potrebi im se možete vraćati. Online tečaj uključuje i Zoom Q&A koji se održava jednom mjesečno gdje vam vaša mentorica stoji na raspolaganju za sve nedoumice, pitanja i tajne ovog mirisnog zanata. 

Pristup video materijalima dobivate po uplati tečaja.


Sapuni naših polaznika

Što online tečaj izrade sapuna uključuje?

Konzultacije

u sklopu grupe u trajanju 6 mjeseci nakon uplate tečaja.

Konzultacije

u sklopu grupe u trajanju 6 mjeseci nakon uplate tečaja.

PDF skripta

sadrži odgovore na česta pitanja i mnoge informacije koje početnici teško nalaze na internetu.

PDF skripta

sadrži odgovore na česta pitanja i mnoge informacije koje početnici teško nalaze na internetu.

Video materijale

koji su vam dostupni kako biste učili brže, lakše i u vrijeme kada Vama to odgovara, te da se vraćate na njih više puta. Oni vam pomažu da ovladate osnovama kako biste kasnije lakše prošli kroz napredne tehnike.

Video materijale

koji su vam dostupni kako biste učili brže, lakše i u vrijeme kada Vama to odgovara, te da se vraćate na njih više puta. Oni vam pomažu da ovladate osnovama kako biste kasnije lakše prošli kroz napredne tehnike.

tečaj izrade sapuna Ana Karabatić

Podrška eksperta

U terminu Zoom Q&A prolazimo još jednom najvažnije teoretske postavke, napredniju teoriju te rješavamo sve neodumice, pitanja i odgovore

Novi hobi ili čak posao

u kome ćeš jednostavno uživati. Stvaranje sapuna je zabavna, kreativna i opuštajuća aktivnost.

Online zajednica

u kojoj se nalaze svi polaznici ovog tečaja koji rade sapune. Tu možete razmijenjivati iskustva i ostale informacije vezano za izradu sapuna hladnim postupkom.

Želite raditi kvalitetne sapune bez korištenja gotovih baza? 

Naučit ćete raditi sapune kako treba. Uštedjet ćete mnogo energije i vremena provedenog u traženju (često krivih) odgovora na internetu. Uštedjet ćete i mnogo novca kojeg biste inače bacali na greške. Jasno objašnjavam sve faze izrade sapuna i dajem smjernice kako da ne radite greške.

Naučit ćete kreirati sapun za različite potrebe i znat ćete što se u njemu nalazi. Znat ćete i što se ne nalazi jer ne želite nepoznate i štetne kemikalije.

1. korak:

Pogledajte video tutorijale i vodiče koje smo za vas snimili i objavili u FB grupi podrške. Po potrebi, uvijek im se možete vratiti.

2. korak:

Proučite skriptu Izrada prirodnih domaćih sapuna koja vas čeka na mailu čim potvrdite svoju prijavu. 

3. korak:

Nadopunite svoje sapunjarsko znanje naprednom teorijom na Zoom Q&A. Ne zaboravite pitati sve što vas zanima! Budite aktivni u grupi kako bi savladali probleme u daljnjem radu.

Naučit ćete raditi:

 • sapun za osjetljivu kožu beba i uz male modifikacije za zrelu kožu svoje bake
 • sapun za vrijedne ruke domaćice koja želi ukloniti mirise sa ruku kojima je “ušufigavala kapulu”
 • sapun koji će razveseliti automehaničara kad njime opere ruke
 • sapun za lice tinejđera
 • sapun za masnu kožu ili sapun za suhu kožu
 • sapun za piling
 • jedinstvene mirisne kombinacije koja paše baš vama za vrhunski spa ugođaj u vlastitom domu

Online tečaj

197
 • 1484,30 kn 1€=7,53450kn
 • video materijali pomoću kojih učite o procesu izrade sapuna svojim tempom
 • skripta "Izrada prirodnih domaćih sapuna" koja pokriva osnovne tehnike, prvu pomoć, naprednu teoriju i česte greške (i kako ih izbjeći)
 • Q&A putem Zoom platforme
Ana Karabatić

Ja sam Ana

i učim vas raditi sapune.

Proizvodim i prodajem sapune od 2012. godine. Najviše o sapunima naučila sam u vlastitoj proizvodnji te paralelno proučavajući teoriju nakon svakodnevne prakse. Redovito održavam tečajeve izrade sapuna širom regije.

Iza mene je:

15

online edukacija

200,000

napravljenih sapuna

1,000

zadovoljnih polaznika

Ponosni smo na sapunske kreacije naših polaznika

 

Izbacite detergente i štetne kemikalije iz upotrebe! Priuštite sebi i svojoj obitelji sigurnu i najbolju njegu kože! Upišite online tečaj izrade sapuna.

Online tečaj

197€
 • 1484,30 kn
  (1€=7,53450kn)
 • uključuje skriptu "Izrada prirodnih domaćih sapuna"
 • video materijali i tutorijalii s kojima učiš svojim tempom
 • pokriva teoriju od osnova do naprednih znanja i malih tajna zanata
 • 6 mjeseci podrške stručnjaka u radu putem Zooma
 • Q&A pomoć
 • Domaći rad

Česta pitanja

Sve što trebate znati o online tečaju izrade sapuna

Štapni mikser, gramsku vagu i profesionalni kuharski termometar (ne od stakla, već od inoxa). Ostali pribor za rad mogu biti stvarčice koje već imaš u kuhinji. Kalup za sapun npr. može bit tetrapak ambalaža od soka, pringles ambalaža, drveni i slični kalupi obloženi papirom za pečenje i dosta sličnih stvari.

Eterična ulja ili sintetička mirisna ulja koja dodajemo na kraju izrade sapuna nisu neophodna, služe jedino da naš mirisni doživljaj bude ljepši (nemaju terapeutsku vrijednost u sapunu). Sapun je prvenstveno sredstvo za pranje. Ono što s pravom očekujemo od domaćeg sapuna je da ne iritira kožu (čak i onu sklonu iritacijama ili alergijskim reakcijama i slično).

Najjeftnija kombinacija za kilogram sapuna od maslinovog, kokosovog i palminog ulja iznosi cca 50 kn (max 6,5 Eura). Moguće je da u je drugim exYu država taj trošak manji. NaOH i destilirana voda su praktički zanemarivi trošak. Eterična ulja (opcionalno), npr. lavandin od 40ml iznosi 40 kn (5 Eura). Dodaci (npr. med, mlijeko, ugljen, gline, sol, pivo, bojila – opcionalno) relativno zanemariv trošak.
 • Nisam 24-satna podrška, ne dajem telefonsku podršku i ne odgovaram na pitanja koja nisu vezana za sapune hladnim postupkom.
 
 • Ne bavim se poslom uvođenja normi dobre kozmetičke prakse tj. savjetovanjem oko legalnog stavljanja sapuna na tržište. Također, ne pružam nikakve poslovne, administrativne i slične savjete.
 
 • Ovaj tečaj nije za ljude koji ovom poslu/hobiju pristupaju nonšalantno i neodgovorno. Rad sa natrijevom lužinom zahtjeva poštivanje svih mjera sigurnosti.
 
 • Ovaj tečaj nije za one koji misle da će naučiti vještine oslikavanja sapuna „preko noći“. Na osnovnom programu ne učimo komplicirane tehnike oslikavanja sapuna, već učimo faktore za kontroliranje brzine saponifikacije što je bitno za kontinuiranu praksu učenja oslikavanja sapuna.
 
 • Završavanjem ovog programa ne dobivate certifikat koji vam može pomoći pri legalizaciji proizvodnje sapuna. Certifikati sa tečajeva i radionica nisu nikakav uvjet za dobivanje norme od strane Ministarstva Zdravlja. Dobivate „samo“ znanje o izradi sapuna.

Naučit ćeš na što je bitno obratiti pažnju u svim fazama izrade, kroz primjeri izrade sapuna za određena ulja i za određene benefite koje želiš postići, sastavljat ćeš samostalno recepte za sapun po mjeri sebe i svoje obitelji.
Znanje kroz kojeg prolazimo:


• Kako nastaju sapuni i koje su bitne razlike među različitim vrstama sapuna
• Sigurno rukovanje sa NOH
• Kako sastaviti recept po mjeri svoje obitelji
• Kako koristiti sapunski kalkulator
• Kako u sapunu kombinirati bazna ulja i masti
• Kako oslikavati sapune
• Greške koje nastaju prilikom izrade sapuna
• sve o kalupima, rezanju, sušenju i skladištenju sapuna
• kako dozirati eterična ulja i ostale dodatke-i još dosta toga…

Smanjit ćeš trošak bacanja materijala jer ću ti pokazati sve greške!

Neće biti: Zašto se ovo događa? Znat ćeš kad dobiješ loš sapun!

Naučit ćeš kako ne ozlijediti sebe ili svoje bližnje prilikom izrade! Dobit ćeš osnove za ulazak u svijet oslikavanja sapuna!

Ulazak u svijet sapuna i sapunjara počinje tvojom prijavom na tečaj. Nakon što potvrdiš svoj dolazak, šaljemo ti PDF skriptu Izrada prirodnih domaćih sapuna, postaješ član zatvorene zajednice sapunjara i dajemo ti video materijale i tutorijale za lakši početak.

Dok čekaš svoj termin predavanja, savjetujemo ti da polako i svojim tempom pogledaš dane video materijale i pročitaš skriptu. Stvari koje ćeš putem naučiti bitno će ti olakšati praćenje predavanja i dati će ti mogućnost razumijevanja naprednih problema i tehnika. 

Na Zoom predavanju zatim postavi sva pitanja koja imaš vezano za izradu sapuna! Tu sam da ti pomognem da naučiš raditi savršeni sapun upravo po tvojoj mjeri.

Cijena online tečaja je 197 € (1484,30 kn po fiksnom tečaju konverzije 1 € = 7,53450 kn)

Ako preferiraš radionicu u klasičnom (kontaktnom) obliku, možeš pogledati raspored održavanja radionica i prijaviti se ovdje. Na radionici ne učimo teoriju već zajedno ozrađujemo 3 vrste sapuna. Uvjet za upis praktične radionice, tj. prakse pod nadzorom mentora je završen online tečaj. 

PRIJAVI SE I OSTVARI

-10% na prvu kupnju


Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo.