Napravite sapun koji oduševljava!

Konvencionalni sapuni su jednolični i dosadni. Naučite napraviti sapun koji oduševljava mirisom, teksturom i bojama.

 

Prijavi se na radionicu izrade sapuna

u Splitu ili Zagrebu.

Napomena: izrada sapuna zahtjeva određeno teorijsko znanje. Praksu (radionicu) nije moguće provesti bez barem osnovnih znanja o saponifikaciji. Sve o tome možete naučiti na našem online tečaju koji je dostupan ovdje.


Ana Karabatić

Primjeri što radimo na radionici

Kako naučiti raditi sapune?

1

Prijavi se na online tečaj izrade sapuna gdje ćeš dobiti svo znanje koje je potrebno za samostalnu izradu kvalitetnih domaćih sapuna. Prijaviti se možeš ovdje.

2

Složi vlastiti recept za sapun (učimo ih slagati na tečaju). Tvoja mentorica će ti rado pregledati recepte, savjetovati te i ukazati ti na eventualne greške. Nakon toga možeš samouvjereno napraviti sapun i biti sigurna da će dobro ispasti!

3

Želiš sa tvoj sapun bude još bolji? Nauči kako oslikavati i dekorirati sapune na zabavan način. Nakon toga imat ćeš najljepše i najmirisnije kvalitetne sapune kojima ćeš se ponositi.

Što radionica izrade sapuna uključuje?

Praktični dio

idealan je za početnike kao dopuna online teoretskom dijelu, te za žene koje se žele zabaviti uz opuštajući hobi jedno subotnje jutro.

Praktični dio

idealan je za početnike kao dopuna online teoretskom dijelu, te za žene koje se žele zabaviti uz opuštajući hobi jedno subotnje jutro.

Oslikavanje sapuna

fluidnim linijama uz prepoznavanje laganog traga

Oslikavanje sapuna

fluidnim linijama uz prepoznavanje laganog traga

2 seta sapuna

koje ste sami napravili. Radimo dva različita sapuna, tako da kući sa sobom nosite cca. 1 kg sapuna

2 seta sapuna

koje ste sami napravili. Radimo dva različita sapuna, tako da kući sa sobom nosite cca. 1 kg sapuna

tečaj izrade sapuna Ana Karabatić

Učenje po tvojoj mjeri

Uz vas je stručnjak s 10-godišnjim iskustvom koji će vas voditi kroz ovaj zabavan i kreativan proces

Dekoriranje

sapuna sa sušenim biljem i laticama na vrhu uz postizanje jakog traga

Dodaci

Dodavanje dodataka koji čine razliku u sapunu poput meda

Želiš raditi kvalitetne sapune bez korištenja gotovih baza? 

Pomažem vam da radite sapune kako treba. Uštedjet ćete mnogo energije i vremena provedenog u traženju (često krivih) odgovora na internetu. Uštedjet ćete i mnogo novca kojeg biste inače bacali na greške. Jasno objašnjavam sve faze izrade sapuna i dajem smjernice kako da ne radite greške.

Naučit ćete kreirati sapun za različite potrebe i znat ćete što se u njemu nalazi. Znat ćete i što se ne nalazi jer ne želite nepoznate i štetne kemikalije.

Edukacija se provodi putem online tečaja koji uključuje video predavanja i tutorijale, skriptu i podršku mentora. Za one koji žele više, dostupna je praktična radionica izrade sapuna (praksa).

Ova praksa uključuje izradu:

 • Sapuna sa sporim tragom gdje ćete vidjeti kako izgleda spori trag bitan za oslikavanje sapuna u  bojama.
 • Sapuna s jakim tragom gdje ćemo dekorirati vrh sapuna raznim laticama i biljem.
 • Sapuna s dodacima poput meda.

S radionice sa sobom nosite kući dva seta sapuna, ukupno cca. 1 kg sapuna.

Na ovoj radionici ne učimo teorijski dio koji je jako bitan za izradu baze sapuna, daljnji rad, prepoznavanje grešaka i slično. Navedeno znanje nužno je imati prije početka izrade prvog sapuna.

Radionica (praksa)

197
 • 1484.30 kn 1€=7,53450kn
 • u Splitu ili Zagrebu
 • ulja, boje i pribor za rad uključeni u cijenu
 • zabava uz opuštajući hobi jedno subotnje jutro
Popularno
Ana Karabatić

Ja sam Ana

i učim te raditi sapune.

Proizvodim i prodajem sapune od 2012. godine. Najviše o sapunima naučila sam u vlastitoj proizvodnji te paralelno proučavajući teoriju nakon svakodnevne prakse. Redovito održavam tečajeve izrade sapuna širom regije.

Iza mene je:

15

online edukacija

200,000

napravljenih sapuna

1,000

zadovoljnih polaznika

Ponosni smo na sapunske kreacije naših polaznika

 

Izbacite detergente i štetne kemikalije iz upotrebe! Priuštite sebi i svojoj obitelji sigurnu i najbolju njegu kože! Upišite online tečaj izrade sapuna.

Uči kako želiš

Različiti paketi za različite potrebe

Praksa

197€
 • 1484.3085 kn
  (1€=7,53450kn)
 • Praktična izrada cca 1,5 kg sapuna (radimo 3 različita sapuna)
 • Materijal i pribor za rad uključeni u cijenu
 • Oslikavanje i dekoriranje sapuna tehnikama sporog i jakog traga
 • Zabavna i opuštajuća aktivnost bez dugih teorijskih predavanja
 • Za upis prakse potrebno je proći online tečaj

Teorija + praksa

394€
 • 2968.59 kn
  (1€=7,53450kn)
 • Paket za one koji žele znati sve
 • skripta "Izrada prirodnih domaćih sapuna"
 • uključuje praktičnu radionicu (praksu)
 • video materijali za učenje
 • podrška u radu u trajanju 6 mjeseci
 • idealno za one koji se žele redovno baviti izradom sapuna

Online tečaj

197€
 • 1484,30 kn
  (1€=7,53450kn)
 • uključuje skriptu "Izrada prirodnih domaćih sapuna"
 • video materijali i tutorijalii s kojima učiš svojim tempom
 • pokriva teoriju od osnova do naprednih znanja i malih tajna zanata
 • 6 mjeseci podrške stručnjaka u radu putem Zooma
 • Q&A pomoć
 • Domaći rad

Česta pitanja

Sve što trebate znati o praktičnoj radionici izrade sapuna

Štapni mikser, gramsku vagu i profesionalni kuharski termometar (ne od stakla, već od inoxa). Ostali pribor za rad mogu biti stvarčice koje već imaš u kuhinji. Kalup za sapun npr. može bit tetrapak ambalaža od soka, pringles ambalaža, drveni i slični kalupi obloženi papirom za pečenje i dosta sličnih stvari.

Eterična ulja ili sintetička mirisna ulja koja dodajemo na kraju izrade sapuna nisu neophodna, služe jedino da naš mirisni doživljaj bude ljepši (nemaju terapeutsku vrijednost u sapunu). Sapun je prvenstveno sredstvo za pranje. Ono što s pravom očekujemo od domaćeg sapuna je da ne iritira kožu (čak i onu sklonu iritacijama ili alergijskim reakcijama i slično).

Najjeftnija kombinacija za kilogram sapuna od maslinovog, kokosovog i palminog ulja iznosi cca 50 kn (max 6,5 Eura). Moguće je da u je drugim exYu država taj trošak manji. NaOH i destilirana voda su praktički zanemarivi trošak. Eterična ulja (opcionalno), npr. lavandin od 40ml iznosi 40 kn (5 Eura). Dodaci (npr. med, mlijeko, ugljen, gline, sol, pivo, bojila – opcionalno) relativno zanemariv trošak.

Na praktičnoj radionici izrađujemo sapune i nema teorije koja je potrebna za izradu sapuna. Teoretski dio pokrivamo na online tečaju.

 • Nisam 24-satna podrška, ne dajem telefonsku podršku i ne odgovaram na pitanja koja nisu vezana za sapune hladnim postupkom.
 
 • Ne bavim se poslom uvođenja normi dobre kozmetičke prakse tj. savjetovanjem oko legalnog stavljanja sapuna na tržište. Također, ne pružam nikakve poslovne, administrativne i slične savjete.
 
 • Ovaj tečaj nije za ljude koji ovom poslu/hobiju pristupaju nonšalantno i neodgovorno. Rad sa natrijevom lužinom zahtjeva poštivanje svih mjera sigurnosti.
 
 • Ovaj tečaj nije za one koji misle da će naučiti vještine oslikavanja sapuna „preko noći“. Na osnovnom programu ne učimo komplicirane tehnike oslikavanja sapuna, već učimo faktore za kontroliranje brzine saponifikacije što je bitno za kontinuiranu praksu učenja oslikavanja sapuna.
 
 • Završavanjem ovog programa ne dobivate certifikat koji vam može pomoći pri legalizaciji proizvodnje sapuna. Certifikati sa tečajeva i radionica nisu nikakav uvjet za dobivanje norme od strane Ministarstva Zdravlja. Dobivate „samo“ znanje o izradi sapuna.

Izradit ćeš samostalno 2 sapuna, učiti prepoznavati trag i oslikavati i dekorirati sapun te dodavati dodatke poput meda.

Na praktičnoj radionici radimo sapune i nema teorije koja je potrebna za izradu sapuna. Teoretski dio pokrivamo na online tečaju. 

Nakon potvrde dolaska i uplate radionice, šaljemo vam lokaciju i vrijeme održavanja radionice prema odabranom gradu i datumu. Na dan radionice prvi puta radiš svoj sapun! I to čak dva. Tu sam kraj tebe da ti pomognem izraditi savršeni sapun. Sa sobom trebate ponijeti veliku vreću i ručnike u kojima ćete svoje sapune nositi kući i vlastitu zaštitnu opremu za rukovanje sodom. Više informacija dobit ćete u mailu prilikom prijave. Materijal i pribor za rad su uključeni u cijenu. 

Da. Praktična izrada sapuna zahtjeva znanje o sigurnosti, rukovanju sodom, kemijskom procesu saponifikacije itd. Sve to možete naučiti ovdje.

Cijena radionice je 197€ (1484,30 kn prema fiksnom tečaju konverzije 1 € = 7,53450 kn)

Teoretski dio pokriva moje desetogodišnje iskustvo rada s velikim količinama sapuna i  isključivo je u online obliku. Pratiš videa tempom koji tebi odgovara nakon čega odgovaram na tvoja pitanja.

PRIJAVI SE I OSTVARI

-10% na prvu kupnju


Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo.