Kako se proizvodi domaći sapun?

Domaći sapuni prirodni

 

Tko proizvodi Rustika domaće sapune?

Dragan Delić je inžinjer informatike i nagrađivani maslinar. U masliniku provodi dane od svoje petnaeste godine. Ponekad je i fizički radnik u sapuneriji. Ana Karabatić je grafička dizajnerica koja se iz ureda preselila u sapuneriju jer najviše voli oslikavati sapune. I djeca pomažu u svim poslovima.

OPG Delić

Zašto smo počeli proizvoditi sapune?

Sapunerija Rustika je stvorena iz ljubavi prema maslinama, Bikovu, Dalmaciji i kvalitetnim sapunima. Na ideju o pravljenju domaćih sapuna Ana je došla uočivši da detergent (SLS) kojim je njen otac u radionici skidao masnoću sa strojeva je ista tvar koju stavljamo na kožu svojih novorođenih beba. Raspitujući se o sastojcima u tekućim sapunima i kupkama, gelovima za tuširanje te šamponima doznali smo da mnogi sadrže puno opasnije tvari od zloglasnog SLS-a, prisutnog u skoro svakom sredstvu za pranje. Od 2011. godine profesionalno se bavimo izradom domaćih ručno rađenih sapuna kako bi sebi i drugima omogućili kvalitetu i sigurnost.

OPG Delić

Kako nastaje domaći sapun?

Domaći sapun uglavnom podrazumijeva pravljenje tzv. hladnim postupkom. Proces saponifikacije dešava se prilikom miješanja natrijeve lužine, ulja i vode. Detaljan postupak kako izradi sapun pogledajte ovdje.

domaći sapun

Moglo bi Vas zanimati:

recept za izradu sapuna za bebe
Sapun za bebe od svinjske masti

Sapun za bebe nikada ne bi smio sadržavati bojila, mirise i dodatke kako ne bi iritirao osjetljivu i nježnu kožu bebe. Za ovaj sapun potrebna su vam samo tri sastojka.

Pokloni sebi užitak prirode

Provjerite! Moglo bi Vam se svidjeti...

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo.