Kako se proizvodi domaći sapun?

Domaći sapuni prirodni

 

Tko proizvodi Rustika domaće sapune?

Dragan Delić je inžinjer informatike i nagrađivani maslinar. U masliniku provodi dane od svoje petnaeste godine. Ponekad je i fizički radnik u sapuneriji. Ana Karabatić je grafička dizajnerica koja se iz ureda preselila u sapuneriju jer najviše voli oslikavati sapune. I djeca pomažu u svim poslovima.

OPG Delić

Zašto smo počeli proizvoditi sapune?

Sapunerija Rustika je stvorena iz ljubavi prema maslinama, Bikovu, Dalmaciji i kvalitetnim sapunima. Na ideju o pravljenju domaćih sapuna Ana je došla uočivši da detergent (SLS) kojim je njen otac u radionici skidao masnoću sa strojeva je ista tvar koju stavljamo na kožu svojih novorođenih beba. Raspitujući se o sastojcima u tekućim sapunima i kupkama, gelovima za tuširanje te šamponima doznali smo da mnogi sadrže puno opasnije tvari od zloglasnog SLS-a, prisutnog u skoro svakom sredstvu za pranje. Od 2011. godine profesionalno se bavimo izradom domaćih ručno rađenih sapuna kako bi sebi i drugima omogućili kvalitetu i sigurnost.

OPG Delić

Kako nastaje domaći sapun?

Domaći sapun uglavnom podrazumijeva pravljenje tzv. hladnim postupkom. Proces saponifikacije dešava se prilikom miješanja natrijeve lužine, ulja i vode. Detaljan postupak kako izradi sapun pogledajte ovdje.

domaći sapun

Moglo bi Vas zanimati:

recept za izradu sapuna za bebe
Sapun za bebe od svinjske masti

Sapun za bebe nikada ne bi smio sadržavati bojila, mirise i dodatke kako ne bi iritirao osjetljivu i nježnu kožu bebe. Za ovaj sapun potrebna su vam samo tri sastojka.

luksuzni sapun sa zeolitom
Recept za luksuzni sapun sa zeolitom

Ovaj luksuzni sapun sa zeolitom pruža izuzetnu čistoću i detoksikaciju kože. Zeolit u njegovu sastavu je mineral vulkanskog podrijetla koji je ujedno i najsnažniji prirodni detoksikator

Pokloni sebi užitak prirode

Provjerite! Moglo bi Vam se svidjeti...

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo.