Moje otkriće maslinovog lišća za zdravu i njegovanu kožu

OPG Delić

Kad sam upoznala muža, na prvom sastanku me je upita:

Kakva si za u masline?

Ja sam podrazumijevala da je to neki romantičan poziv, pa sam rekla: Odlična!

Zapravo me pozvao u berbu maslina.

I tako sam uplovila u more maslina.

OPG Delić

“Nek ti plod bude hrana, a list bude lijek.” – zapisano je u Bibliji.

Stvarno je ovdje stoljećima maslinarstvo bilo hrana, izvor energije. Naša tradicionalna dalmatinska prehrana se najviše sastoji od raštike, blitve i maslinovog ulja. Mi godišnje potrošimo 80 litara ulja u prehrani.

List koristim kao lijek desetak godina, najčešće pijem čaj i tinkturu. A kad sam otkrila koliko je potentan aktivni sastojak u kozmetici, poludjela sam za lišćem.

Lišće i masline znam u dušu. Znam koja je to likarija. I zato sam svoje proizvode za lice utemeljila na tom dalmatinskom zlatu.

Nećeš se pokajati ako našu kozmetiku pustiš u svoj dom…

Sveto stablo i simbol Dalmacije, izdržljiva dugovječna maslina, krije u sebi brojna ljekovita svojstva.

Sam maslinov list ima mnoštvo benefita za našu kožu. Jesi li znala da on slovi za jednog od najsnažnijih prirodnih antioksidansa? On djeluje revitalizirajuće na opće stanje organizma, a brojni brendovi (pa tako i ovaj naš) koriste maslinu upravo kao eliksir mladosti i ljepote.

Ekstrakt maslinovog lista čisti našu kožu od toksina, smanjuje rizik od nastanka akni i ima protuupalna svojstva.

Osim navedenog, pomaže i u smanjivanju znakova starenja, kao što su bore i pigmentacija naše kože, a znaš i sama koliko želiš pobjeći od toga, zar ne?

Koristiti se može svakodnevno, a tvoja koža će biti zahvalna jer si joj pružila zasluženu hidrataciju i pomogla joj da se osjeća zdravije.

U našem serumu i kremama za lice i ruke koristimo vodeni i glicerinski ekstrakt lista masline te hidrolat maslinovog lišća.

Nije na odmet spomenuti i kako maslinov list ima čak 20 puta više polifenola od maslinovog ulja te 5 puta jače antioksidativno djelovanje od vitamina C!
Dakle, draga ženo, vrijeme je da u svoju rutinu za njegu kože uključiš i moć maslinova lista! Tko zna, možda upravo ovo zeleno čudo može biti tajna tvog sjajnog i zdravog izgleda.

Moglo bi Vas zanimati:

recept za izradu sapuna za bebe
Sapun za bebe od svinjske masti

Sapun za bebe nikada ne bi smio sadržavati bojila, mirise i dodatke kako ne bi iritirao osjetljivu i nježnu kožu bebe. Za ovaj sapun potrebna su vam samo tri sastojka.

Pokloni sebi užitak prirode

Provjerite! Moglo bi Vam se svidjeti...

PRIJAVI SE I OSTVARI

-10% na prvu kupnju


Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo.